2011/05/07

Rorcal - Heliogabalus

Rorcal

Fruit of the Doom


Nemrég kis hazánkban járt ez a kiváló svájci doom formáció (Budapesten, a Dürerben és Szegeden is felléptek), ennek örömére - a Rorcal, Dirge koncertfotók mellett, szinkronban - közzéteszek tőlük egy rövid kis zenei szösszenetet ízelítőként.

Nos, ez konkrétan a teljes Heliogabalus lemez, ami mindössze egy számból áll, ami viszont több, mint 70 perces. Már a korábbi Rorcal anyagok sem a könnyedségről voltak híresek, ez azonban azokon is túltesz.

A zenekar egyébként streameli az összes lemezét a Rorcal hivatalos weboldalán, sőt, ha ez nem elég, még letöltést is lehetővé tették nekünk - teljesen ingyen. A súlyos doom metal zenét kedvelőknek érdemes egy (vagy több) próbát tennie velük - és megismerkedni velük élőben, mert talán még ennél is erősebb (nemrég itt volt rá a lehetőség, dehát nem sokan mutatkoztak sajnos, pedig az ár is meglehetősen baráti volt).Rorcal - Heliogabalus CD cover (2010)Download Rorcal Heliogabalus

2011/05/01

SAMAEL - Lux Mundi

Április legvégén jelent meg a Samael új lemeze - a Lux Mundi tulajdonképp jó összefoglalása a svájci indusztriális hatásokkal bíró black metalban gyökerező zenét játszó csapat eddigi munkásságának.
A Lux Mundi azonban leginkább a meghatározó Passage lemez vonalát juttatja eszembe, sőt a hangulatos billentyűsök egészen a Ceremony Of Opposites idejébe is visszarepítenek néha.

Dinamikus, változatos számokat írtak, ízig-vérig Samael az elejétől a végéig.
A teljes lemezt streameli egyébként a Nuclear Blast a SoundCloud-on, így hát lehet hallgatni (update: most már nem úgy néz ki...):

A Lux Mundi turné keretében ismét eljönnek hozzánk (és megint a Club 202-be, megint egy rakás zenekar kíséretében): SAMAEL koncert 2011.09.08.

Samael - Lux Mundi (2011)


Samael - Lux Mundi by NuclearBlastRecords

Samael - Lux Mundi cover artwork