2011/08/03

Fekete Zaj harmadszor is - Ulver, Pozvakowski, Woven Hand a Mátrában

...közben már a negyedik Zajoláson is túl vagyunk, galériák Blogisztánban:

Fekete Zaj 2012.

Woven Hand, Ulver, pozvakowski., Leafblade - Zajos emlékek 2011-ből:

FEKETE ZAJ 2011. - fotók, videók

Fekete Zaj 2011. Mátrafüred / Sástó, 2011.08.04. csütörtöktől - 2011.08.06. szombatig

Mindössze egy nap van hátra a harmadik Fekete Zaj fesztiválig, ahol talán az eddigieknél is változatosabb programra számíthatunk - ugye a két nagy fellépőről - Ulver és Woven Hand - szinte mindenki tud, emellett lesz még Leafblade (Anathema oldalhajtás, ráadásul két alkalommal is fellépnek), de a Negura Bunget is újra megmutatja magát a mátrafüredi fesztiválon, és jön még Írországból Lisa Cuthbert.

A hazai mezőnyből kiemelkedő Pozvakowski. közel jár az új, negyedik sorlemez kiadásához, ami elmondásuk szerint jóval súlyosabb lesz, mint amit eddig csináltak -  pénteken egy kis ízelítőt kaphatunk ebből.

A Watch My Dying végre ismét két gitárossal játszik élőben, így biztos lehengerlőbb lesz a Húsmágnes :)

A Fekete Zaj harmadik napján, szombaton pedig a Memento Mori egyesület programja lesz látható a kisszínpadon, ahol az íjászbemutatótól kezdve az esti dark / gothic - postpunk koncertekig lesz sokminden.

Egy újabb, sátras színpaddal is bővült a fesztivál, ahol az első nem-zenei művészeti produkció keretében Kocsis Eszter Kihalt állatok kertje című kiállítását is megtekinthetjük.

Pár friss hír: két koncert elmarad, név szerint a Pangea és az I Divine nem lesz a fellépők sorában.

Aki pedig még nem járt itt, egy kis visszatekintés sok fotóval: Fekete Zaj fesztivál 2009., 2010.

Néhány további fellépő zenekar - egy részük már ismerős lehet az előző két évből, de bővült is a felhozatal: Turbo, The Moon and the Nightspirit, Isten Háta Mögött, Képzelt Város, Volkova Sisters, Grand Mexican Warlock, Nulladik Változat,  Haunebu, Dereng, Variola, Black Nail Cabaret, Hiteljugend, Pornography, Yellow Spots, Kollaps, Shapat Terror.