2007/07/20

Front Line Assembly koncertbeszámoló (2007.07.17.)Ami azt illeti, az utóbbi időben ritkán jutok el koncertekre, azonban ezt az eseményt bizony bűn lett volna kihagynom, lévén a FLA egyike a legnagyobb kedvenceimnek.
Tehát szerda éjfél körül elégedetten, nyugodt lelkiismerettel és megzúzott hallójáratokkal baktattunk hazafele a még éjjel is alig elviselhető melegben, bár ez engem akkor, és ott egyáltalán nem érdekelt, még koncert előtt sem. Nagyobb volt a várakozás, majd visszafele az élmény, mintsem hogy ilyen földi dolgokkal foglalkozzam:-)
Ha jól emlékszem, 21 óra lehetett, mikor a Portion Control színpadra lépett, és a kéttagú formáció - egy énekes és egy keverőpult+laptop társaságában ülő tag elkezdte nyomni a hipnotikus, lassabb electro jellegű zenét. Nagyon jó volt a vetítés, passzolt előadásukhoz. Szerintem kifejezetten jók voltak, bár hallottam más véleményt is. Amit csinálnak, inkább közel áll pl. a Haujobbhoz, mint a FrontLine, Skinny Puppy, stb... töményebb, zajosabb világához. Némileg minimalosabb, dubosabb hatásokat is lehetett érezni, és alapvetően elég atmoszférikus volt a zenéjük. Más, kissé pszichedelikusabb stílusuk legalább meghagyta a pogóenergiát a főattrakcióra..

A két csapat közti szünetben meglátogattam a szabadtéri dohányzóhelyet, hallgattam egy kis csángó táncházi muzsikát (amúgy szeretem), mondhatni együtt volt az archaikus és a futurisztikus...mire visszamentem, egy jókora függöny takarta el a színpadot, akár egy színházban, csak itt nem bordó színű volt, hanem a FLA tagjainak és a Fallout remixlemez promóképe volt ráprintelve. Közben az átvezetésnél Liquid elég jó zenéket pakolt, volt Skinny Puppy is. Aztán néhány hang és a fények elhalványodása a színpad felé fordította a közönség figyelmét, ahol még 1-2 percig ott volt az a bizonyos függöny, majd a rajta lévő tagok a közönség hangulatának fokozódása közben lassan valós formájukba transzformálódtak (sajnos Rhys Fulber nélkül, de nem elégedetlenkedek).
Igen, már az intro is annyira jellegzetesen Frontline-os volt, és mellé ez a kis "színházi" hangulat, és persze maga a tudat, hogy mi előtt állunk, láthatóan sok rajongó arcára eufórikus hangulatot varázsolt!
Ezekután belecsaptak...Buried Alive az utsó (nagy)lemezről, majd Vigilante a Millenniumról, és jókora tombolás az első sorok mögül. Ez lényegében megmaradt a koncert teljes terjedelmére, és láthatóan jól esett Bill Leeb és csapatának is! Rengeteg mosolyt lehetett látni rajtuk.
A továbbiakban is hozták zúzósabb repertoárjukat, és gondolom, az újabb felállásnak köszönhetően is játszottak sok gitáros számot - a Millennium lemez érájából le is ment 4 dal (a Vigilante-n kívül még Liquid Separation, Internal Combustion és Millennium). Jeremy Inkel tisztességesen nyomta is a riffeket, és mozgott is mellé rendesen! Természetese a dobos Adrian White is zseniális volt, végig hihetetlen energiával pakolta a feszes alapokat.
Ami kissé meglepő volt, bár így is száz százalékosan elégedett vagyok - hogy az utolsó 2 anyagról (Artificial Soldier), és a turné apropóját szolgáló Fallout remixlemezről mindössze 2 szám volt hallható, a nyitó Buried Alive és a program utolsó harmadában lenyomott Unleashed. Volt még Prophecy (nagy kedvencem, bár nem sok FLA szerzemény van, ami nem lenne az:), a Civilizationról a Maniacal (huhh....borsózott is a hátam rendesen...), és a klasszikus "cyberpunk" lemezről, a Tactical Neural Implantról 3 szerzemény is, nem kis örömömre! Úgy egy bő óra telt el, mikor nekikezdtek a Plasticitynek, ami talán még keményebb, gyorsabb és vadabb volt ebben az előadásmódban. Ezután elköszöntek,de a szürreális, sci-fibe illő hangok, szintiszőnyegek továbbra is hömpölyögtek a hangfalakból.
A szépen összesereglett magyar FLA rajongótábor szüntelen "frontline, frontline" kiabálására aztán hamarosan, mindannyiunk megelégedésére visszarobbant a csapat a színpadra, és a már említett Tactical.. lemezről nyomták tovább, a zseniális Gun-nal - előkerültek a dobok, és először Jeremy adta a plusz ütemeket, majd Bill Leeb is csatlakozott hozzá, és ezzel szerintem megadták az este abszolút csúcspontját. Sajnos itt telt meg fényképezőmben a memóriakártya is...A teljesen felforrósodott hangulatra pedig a Mindphaser érkezett, és talán nem kell ecsetelnem e dal jelentőségét.
Ezután viszont már csak az "ambientes-futurisztikus" levezetés maradt, meg a sajgó fülek, és a mosoly az arcokon, és gondolom néhány zúzódás is:-)

Ha összegezni kéne mindezt, azt lehet elmondani, hogy alapvetően zúzús, inkább ritmusra, mint szintikre kihegyezett koncert volt (annak ellenére, hogy pl. a Caustic Gripről nem is játszottak), mindkét oldalon sok mosollyal és látható örömmel...
Kell ennél több?:-)Technorati Tags: , , , , , ,

Videóm a Front Line Assembly koncertről (Millennium)

Amíg el nem készül a végleges koncertbeszámolóm (a fele megvan kb.) , itt egy kis ízelítő.
Mivel elöl voltam, sajnos a hang nagyon torz....de azért a hangulat benne van:-)

Front Line Assembly - Millennium (Budapest, 2007.07.17.)

Pár kép is lett:

Front Line Assembly - koncertfotók

Lesz még!

2007/07/17

FLA koncert ma este

Végre, már csak kb. 10 órát kell várni, hogy megpillanthassuk az egyik legnagyobb
electro-industrial legendát élőben!
Helyszín a PeCsa nagyterme, kapunyitás 19 órakor.
Remélem, sok jó fotóval tudok majd szolgálni, és természetesen egy
koncertbeszámolót is írok.
Minden Front Line Assembly rajongónak jó szórakozást kívánok!


Technorati Tags: , , , , , , , , ,

Hypnothermya koncert Kunszentmiklóson (2007. 07. 14.)Ezeket a képeket az elmúlt hétvégén készítettem a kunszentmiklósi "V. Zenekari Fesztivál" nevű rendezvényen. Sajnos nem mondanám, hogy a legjobban sikerültek...viszont némelyik bemozdult kép egész hangulatos:-)
Hypnothermya - Google Picasa webalbum

Ezenkívül van még itt pár kép- és videó, ami leginkább azoknak szól, akik szerepelnek rajtuk:
Falbontás
Falbontás-4 video

Valamint a hétvégi koncert- és pakolás, szekrénymozgatás képei tömörítetlenül itt érhetők el a
box.net tárhelyén belül:

hypnothermya - box.net
RSS feed

Végezetül itt a Hypnothermya zenekar honlapja:
http://hypnothermya.uw.hu/

2007/07/16

Electro - Industrial ünnep: Front Line Assembly koncert holnap a Pecsában!Már csak egy nap maradt a kanadai kult ipari csapat, a Front Line Assembly fellépéséig.
Igen, nagyon várom.... Azt hiszem, ezzel nem vagyok egyedül, és nem mindennapi élményben lesz részünk!
Addig is egy kis YouTube-os ízelítő:
Fallout tour, 2007, Toronto
Liquid Separation-London, 2007-07-08
FLA-Edmonton, April 2007
Van pár letölthető, jobb minőségű FLA (és sok más) videó is itt, a NoiseScapeTv főoldalán,
valamint az archívumok között is.

Machinemusic.HU - Front Line Assembly koncert július 17.-én a Pecsában!

Hazai industrial, ebm, electro weboldalak

Miután a nyár, és állítólag a következő egy év is gazdag lesz a meghatározó electro-industrial, EBM csapatok koncertjeiben, ajánlok pár oldalt, ami a stílus nagyjait, illetve némileg a cyberpunk/industrial gondolkodást (könyv, zene, film) mutatja be. Talán a legtöbb gondolat az industrial.blogter.hu oldalán található, és ami számomra is nagy öröm volt, hogy ezen keresztül találtam rá újra a 90-es években működött Phobia [electro - industrial - acid - ambient] fanzine-re is, ami anno a Második Látással együtt egyik kedvenc kiadványom volt. Ugyebár, kissé más volt még a helyzet, amíg Magyarhonban legfeljebb épphogy terjedt a Net(culture...)
Ezen a webhelyen letölthető az ötből négy szám pdf formátumban.
Az előbbi oldalak mind a HUN /|\ INDUSTRIAL /|\ TECH laprészei, s egyébként a stílushoz, témához illő, áttekinthető designnal rendelkeznek. Találhatunk itt cikkeket, híreket, indusztriális fotógalériát a már említett blog mellet.
Következő oldal a HUNFLAST [Magyar FRONT LINE ASSEMBLY állomás] , ami inkább némi átfogó infóval, biográfiával és szövegekkel kalauzolja az érdeklődőket.
Azonban ennél lényegesen kidolgozottabb, részletesebb állomást sikerült csinálnia a skinnypuppy.hu szerkesztőinek. Részletes, illusztrált diszkográfia, bemutatva a side-projecteket is, valamint találhatunk interjúkat, galériát és bootlegeket is (nem is akármilyeneket!)
Ez egy kitűnően sikerült, tartalmas rajongói oldal. Csak így tovább, nagyon áldásos munka ez Kishazánkban!
A végén még megemlítem a témához tartozó linkgyűjteményt, bár egyszer már megtettem. Természetesen az ebm.lap.hu-ról van szó, amihez azt hiszem, nem kell semmit hozzáfűznöm.
Jó böngészést minden iparizene-kedvelőnek, és természetesen jó FLA koncertet mindenkinek holnapra!


Technorati Tags: , , , , , , , , , ,