2011/08/17

The Suns - Big Trouble In Little Deva: surf, garázs, pszichedelia

A The Suns (UK) talán a leginkább retro az általam eddig kiposztolt pszichedelikus rockzenék közül - a hangzás és maga a zene is egy az egyben a hatvanas és hetvenes évek világa, gyakorlatilag a surf találkozik a pszichedelikus garázsrock-al, mindehhez határozottan szép borító társul.

2011/08/16

The Heavy Co. - The Heavy (Please Tune In...)

Nevével ellentétben a The Heavy Co. muzsikája nem annyira heavy, inkább kellemesen ellazulós, és a The Hedons-hoz hasonlóan indianai illetőségű pszichedelikus rock csapat, akik társaikhoz hasonlóan zeneileg erősen a hetvenes években élnek. A The Heavy (Please Tune In...) című album is "fogd és vidd", azaz fizetség nélkül is megkaparintható a digitális verzió.

2011/08/14

The Hedons - Earth on my Nerves - stoner / pszichedelia

Folytatva a pszichedelikus sorozatot, jelen bejegyzésben az Indiana állambeli The Hedons kerül bemutatásra - itt már pörgősebb, kissé stoner-be hajló a zene - beszéljen hát helyettem:

 

Holy Mount - We Fell From The Sky

Ismét egy pszichedelikus banda, ezúttal Torontóból - a Holy Mount mottója lehetne például a "lassú víz partot mos". We Fell From The Sky című nagylemezük és Breeze Blows West 7" EP egyaránt térítésmentesen hallgatható, letölthető.