2007/06/08

Huntengri(a) - magyarság, kelet, Európa,kultúra, néplélektan, ...

Ez lesz a következő oldalam. Tág értelemben vett "kultúrális" tartalmú honlap lesz, afféle kelet-nyugati tengely. Természetesen érdeklődésemnek megfelelően, ami erre a blogra is jellemző, viszont itt nem lesz webfejlesztés. Szeretnék bele írogatni a magyar- és keleti kultúráról, lenne zenei része, és akár még némi metafizika, filozófia is belefér.

Mivel érdekel a magyar őstörténet, szinkronban a belső- és közép-ázsiai, kelet-európai népekéivel, ezzel is szeretnék foglalkozni, fellelhető forrásokat ajánlani.

Fontosnak tartom, hogy olyan forrásokra is rámutassak, ahol ez a dolog reális alapokra épül.

Magyarán mondva nem kell sumérnak, etruszknak- vagy Európa ősnépének tartani magunkat ahhoz, hogy egészséges nemzeti önértékelésünk legyen. Ugyanis véleményem szerint két jelentős végletnek túl nagy a hangja e témában: a "merjünk kicsik lenni", és a "mi vagyunk mindennek alapja, mindenki őse..."

A hasonló gyökereket, kultúrális, embertani, nyelvi hasonlóságokat azonban észre kell venni, ezek pedig számtalan dologtól függenek, kezdve a vallási, történelmi tényezőkön át egy nép lélektani jellegzetességéig, pszichológiájáig.

Nos, szóval én ezért is maradok László Gyula, Vámbéry Ármin vagy Kiszely István pártján.
Persze, vannak még jópáran, de mindent a maga idejében.


:::: huntengria ::::Powered by ScribeFire.

Nincsenek megjegyzések: