2007/07/16

Hazai industrial, ebm, electro weboldalak

Miután a nyár, és állítólag a következő egy év is gazdag lesz a meghatározó electro-industrial, EBM csapatok koncertjeiben, ajánlok pár oldalt, ami a stílus nagyjait, illetve némileg a cyberpunk/industrial gondolkodást (könyv, zene, film) mutatja be. Talán a legtöbb gondolat az industrial.blogter.hu oldalán található, és ami számomra is nagy öröm volt, hogy ezen keresztül találtam rá újra a 90-es években működött Phobia [electro - industrial - acid - ambient] fanzine-re is, ami anno a Második Látással együtt egyik kedvenc kiadványom volt. Ugyebár, kissé más volt még a helyzet, amíg Magyarhonban legfeljebb épphogy terjedt a Net(culture...)
Ezen a webhelyen letölthető az ötből négy szám pdf formátumban.
Az előbbi oldalak mind a HUN /|\ INDUSTRIAL /|\ TECH laprészei, s egyébként a stílushoz, témához illő, áttekinthető designnal rendelkeznek. Találhatunk itt cikkeket, híreket, indusztriális fotógalériát a már említett blog mellet.
Következő oldal a HUNFLAST [Magyar FRONT LINE ASSEMBLY állomás] , ami inkább némi átfogó infóval, biográfiával és szövegekkel kalauzolja az érdeklődőket.
Azonban ennél lényegesen kidolgozottabb, részletesebb állomást sikerült csinálnia a skinnypuppy.hu szerkesztőinek. Részletes, illusztrált diszkográfia, bemutatva a side-projecteket is, valamint találhatunk interjúkat, galériát és bootlegeket is (nem is akármilyeneket!)
Ez egy kitűnően sikerült, tartalmas rajongói oldal. Csak így tovább, nagyon áldásos munka ez Kishazánkban!
A végén még megemlítem a témához tartozó linkgyűjteményt, bár egyszer már megtettem. Természetesen az ebm.lap.hu-ról van szó, amihez azt hiszem, nem kell semmit hozzáfűznöm.
Jó böngészést minden iparizene-kedvelőnek, és természetesen jó FLA koncertet mindenkinek holnapra!


Technorati Tags: , , , , , , , , , ,

Nincsenek megjegyzések: