2011/02/09

Virus - The Black Flux - élet a Ved Buens Ende után

A Virus név az underground extrém metal körökben ismerősen csenghet, hiszen a kilencvenes évek egyik legkreatívabb norvég csapata, a Ved Buens Ende reinkarnációja.
Viszont míg az előd bővelkedett a black metal stílusjegyeiben, a Virus zenéje már sokkal inkább a másik titkos összetevő, a pszichedelia irányába mozdult el. Ez persze már a Ved Buens Ende esetében is erősen jelen volt, a kritikusok - okkal - előszeretettel hivatkoztak is a Voivod Dimension Hatröss lemezére.
Ha megpróbáljuk szavakba önteni a zenét (ami, mint tudjuk, csak nagyon korlátozott mértékben lehetséges), akkor azt valamiféle örvénylő hullámzáshoz lehetne hasonlítani - mert bár még nem jártam ott, de hasonló lehet, mint a Föld mélyén fortyogó láva.

A bejegyzés egyik aktualitását az adja, hogy valamikor talán nyáron az Ulver előtt ők is kilépnek a deszkákra. Az Ulverhez hasonlóan ők sem a koncertezésről híresültek el - Virus név alatt tudtommal még csak stúdióban / próbateremben játszottak. Nem lenne rossz egy koncert errefelé.

A másik aktualitás pedig az új lemez - ugye a The Black Flux még 2008-ban jelent meg, tehát épp ideje egy új lemeznek - ami a The Agent That Shapes The Desert címet kapta, és előreláthatólag még ebben a hónapban megjelenik.

Nincsenek megjegyzések: